Nurinshd

Disclaimer


Assalamualaikum, hi, bonjour!

Entries About Link

lololololol

Lol, everytime you say hi to me, I died.



Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Nurinshd
Others:   
eeee kenapa dgn muka kau!!!! Jijikkkkkkk
Assalamualaikum semua! so amacam semua okay?

aku tak berapa okay lah. biasalah dah sem akhir ni bnyk bende nak kne buat. nak kne buat resume la mende semua lah. skjp je pejam celik pejam celik dah nak LI. duk stress stress tup tup dah hbis hahahahaha gamaknya lps ni lagi stress la kot kat tempat kerja. tu goodluck to myself lah.

so aku bukan nk cerita pasal sem akhir aku yg tak berapa nak seronok tu. aku nak tanya lah kan, seumur hidup korang, pernah ke korang mengalami experience muka yg tetibe naik dgn jerawat or erti kata breakout? ni jerawat yg aggresive punya ni sbb tu panggil breakout. bukan yg ceput dua tu eh.

yes, aku dah mengalami dan alhamdulillah skrg kulit muka aku makin bagus. aku sangat berbangga dengan pencapaian diri sendiri. yeahhhh hahaha


yg atas tu time breakout, yg bawah yg sedang recover.


so yeah. dulu muka aku mcm yg atas tu mmg hari hari aku meratapi di dalam bilik je. mengerikan. aku mmg malas nak tengok cermin sbb taknak kecewa. bukan sebulan beb. korang bygkan lah dr bulan 4 sampai bulan 7 muka aku mcm ni. hilang self-confident, malu nak kluar rumah. 

so how i recover myself? kena rajin beb. wajib. korang kena rajin search mcm mna nak recover muka. so first aku try tee tree oil. aku beli yg hijo punya. after three weeks, malang sekali muka aku makin teruk maybe tak sesuai so aku terus stop.

yg kedua aku pegi farmasi terus minta pendapat. org farmasi suggestkan aku Az Clear Face Wash untuk hapuskan acne kat muka. bentuk dia camni


and ianya bagussssssssss. dia hnya keluar buih je so bila basuh muka tu dia agak tak puas lah. hahaha. but it reduce my acne though. so anyone yg nak try, make sure g farmasi dulu lah and tanya. and harga dia puluh puluh juga for me mahal sbb aku ni kedekut. hahahaha

disebabkan aku ni kedekut, so aku stop guna az clear. my friend suggested me garnier sbb dia agk murah and of course dia tersangatlah bagussss because garnier ni lah my life saver tau. after one month pakai garnier, kulit aku terus licin hokay tak tipuuuuuu. dia tersngatlah suitable dgn kulit aku. 

so ini aku pakai bila nak buang dirt kat muka sebelum cuci muka. 2 kali sehari. i used the blue one sbb untuk kulit oily sbb kulit muka aku ni berminyak sikit. dulu banyak gila smpai boleh goreng ikan kau. hahahahhaha!

so lepas buang dirt, aku akan scrub dgn garnier pure active ni. scrub manje manje je tau. jgn menonyoh. sayang sikit kulit tu. aku guna ni bila balik dr kelas. i mean mandi mlm so aku scrub la. aku guna hari hari kot hahahaha instruction brp kali ntah seminggu but as long as okay dgn skin aku then aku guna. sehari sekali.


ni yg ketiga. aku cuci muka biasa je ni mcm korg yg lain. pagi petang malam aku cuci. yg ni nak bg cerah sikit la. admit cerah juga walaupun lambat kan sbb kita ni coklat manis. bukan hitam manis eh taknak ngaku hahaha!

untuk tambahan, bila acne kau dah kecut, mesti akn tinggalkan parut. aku guna AZANIS SCAR SERUM okay utk hilangkan parut. yg ini korang kne sabar tau. bukan seminggu pakai terus hilang. nak cepat pegilah laser tp utk org kedekut mcm aku ni gunalah azanis. bnyk lagi serum korg leh guna tp aku guna azanis je. 2 bulan then mmber tegur dah pudar. 2 bulan okay kau expect ape? 2 minggu? hahahahah.

so yg ini pula untuk manjakan kulit. aku guna freeman as clay mask aku seminggu 4 atau 3 kali ikut mood. sangat sejuk and sangat best. bila lps guna muka akn segar dan lembut mcm baby. aku kasi 4/5 untuk freeman ni. so GOOD! freeman aku guna yg ini.


so ini aje lah aku guna sampailah ke hari ini. sangat bagus ya. klau perasan, aku tak guna pun penyegar dan segala mak nenek tu semua. satu mmg aku kedekut, satu lagi aku dah xnak membebankan kulit muka. so aku pakai yg aku senaraikan dkt atas tu je. alhamdulillah, syukur bila muka dah pulih.

untuk korg yg ada masalah mcm ni, korg rajin rajinlah search product yg sesuai utk kulit muka. aku suggest yg ada kat farmasi, watson, wellness dan sejenis mcm kedai ni sng ckp drugstore la kan. sbb product drugstore ni sangat okay tapi kena pandai cari. mcm aku, beli mhl mhl, tuptup garnier jugak yg kena. lol. hahaha

so sampai sini je lah korang. aku penat jugak ni maklumlah busy. tak rajin nak update. ada masa je aku update. sblum hbis aku lanje full muka aku yg dh okay

tadaa. tak floles pun lagi. still parut sana sini. cuma syukur jerawat dh takde. wuhooo!

bye korang!









Older Post