Nurinshd

Disclaimer


Assalamualaikum, hi, bonjour!

Entries About Link

lololololol

Lol, everytime you say hi to me, I died.



Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Nurinshd
Others:   
buat gambar sendiri di welcome image !
assalamualaikumm...

warghhhhh, nurin mengantukk la. tp xpe. nurin tetap nak bantu kawan kite sorang nie.


oke fara, tak menyusahkan pun. hehe. nurin memang suke kalau bantu2 orang. haaa. fara, untuk doodles, nurin xwat totur la ae. nurin xpandai. nurin godek2 kat google je. HAHA*

straight to the point lah, kang banyak ckp, satu bende xjadi. toturial nie memerlukan photoshop dan photoscape. oke, mule bkak adobe photoshop. law takde, mcm biase, install dulu :)

file>new. bankground korang transparentkan.

then, kalau nak tarok gambar, korang    file>open.    dah ? kalau nak crop gambar, korang bole bukak toturial dekat sini  cara crop gambar korang jadi transparent melalui CS4 (photoshop). mcm biase. copy n paste gambar n lalalalalalala tapi itu untuk gambar je. tulisan kite ke photoscape. dah finish da syg ? oke. korang save. tetapi save dalam bentuk PNG tau then baru klik save.

sekarang kita bukak photoscape. then amik editor.
bukak balik gambar yg korang save td.

aik ? knape menangis, hak3, jangan risau, walaupun background dia putih, tp sbnarnye dia dalam keadaan transparent. dah dah, lap air mate tu. alaa ucuk3. haha.

oke. lepas tuuu, nak cantik kan gambar tuu, korang . . . .

oke tu mcm gambar yg korang da crop la kan. so, korang pegi dekat object>T
buat lah tulisan yang korang rase kreatif sangat tu. haha. korang pandai2 la edit. senang je. tulis bnde ape yg korang suke. 


contoh yg da siap.





yang nie mahal sikit. HAHA.

pastu korang bukak photobucket untuk copy link.
engat ! DIRECT LINK tau ! untuk selebihnye, mcm mne nak wat welcome aucak2 tu,
bkk nie lyssa secret.

oke? cantekkk.

lau jadi xyah bagi taw, lau xjadi,cari dia nie kat facebook nurin.
oke, dah ngantokkk, huarggghh. tata !





Older Post | Newer Post