Nurinshd

Disclaimer


Assalamualaikum, hi, bonjour!

Entries About Link

lololololol

Lol, everytime you say hi to me, I died.



Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Nurinshd
Others:   
cara pakai BlogSkin dalam blog.

assalamualaikum gaishhh...how are youu? first, happy depavalii for penganut india. enjoy your celebration k !
now nurin akan buat toturial pasal Blogskin. mule mula nurin nak habaq mai apa itu blogskin yek. Blogskin adalah skin untuk blog dengan pelbagai corak yang menarik(ntah btol ke idok). kalau bosan sudah sama template korang tuu, korang boleh menggunakan blogskin. 

kat blogskin ade mcm mcm corak. i mean like yg suka pink2 ke, kartun ke, artis ke, animals yg cute2 ke, anime ke semua ade kat blogskin. korang search je. jgn search bnda yg blogskin tak boleh nak cari suda. kang blogskin tensyen, tak tahuuu..

mule mule log in > edit html
korang scroll ke bawah skali ade korang amik revert to classic template 
pastu klik ok.
then search this >> BLOGSKIN
oke then cari lah blog2 skin yg korang sukeeee.. contoh yang ini...

comel dak ? hehe

thenn...
korang priview la dulu..kot kot tak berkenan..boleh cari yang lain.. then pegi blogger main untuk download skin korang tu...

copy note pad yg korang download td ataupun yang korang da save td and replace code template korang yg dulu tu k ?

itu saje, save n preview. ingat ye, blogskin xde page elements tau. nak ubah ape ape, korang rujuk code.

okelah, kalau ape ape nak tanya, tanyalah  kat mana mana yang korang sukee. kat fesbuk nurin ke, kat komen ke, kat shoutmix pun takpe. 

sat kalau korang rase xske blog skin, korang tukarlah kepada template ye. ade setengah blogskin xboleh buat header tau. so pilih la blogskin yg ade header. nanti nurin bg tau camne nak ubah header kepada header korang.

thats all for now. baibaiiii

                                      







Older Post | Newer Post