Nurinshd

Disclaimer


Assalamualaikum, hi, bonjour!

Entries About Link

lololololol

Lol, everytime you say hi to me, I died.



Credits

Basecode by: Aina Syaza
Editor: Amel Jasmeen
Owner: Nurinshd
Others:   
Tutorial letak lagu dalam blogskins (youtube)

assalamualaikum and hello people :D

guyss, today i got request la. tarok lagu dalam blogskins menggunakan youtube. for yg dah tahu tuu tak payah la baca buang masa ja. haha \joking syg/

oke for the first step is, copy this


<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/Lw0fETc9XEE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>


  
merah untuk saiz
hijau untuk link lagu kat youtube. tengok dekat embed code tu ae.
oren untuk autoplay
biru untuk warna. boleh cari kat sini >> html code colour


the, you must go to youtube. then cari lagu yang korang suke oke. oke untuk warna hijau tu korang boleh ikut nie..


ikut pelan pelan ae. klik untuk tumbesaran :O
copy yg nurin petakkan tu oke. then ganti kan kat tempat warna hijau tuu.

oke bagi yang nak letak kat sidebar, letak lah dekat mana mana sidebar yg korang nak. tagboard ke ape ke. nurin tak reti nak tunjuk.

yg tak ada sidebar, korang nak letas atas, korang pegi templete.
klik bagi tumbesaran :D

yang nak tarok bawah sekali, hehehe nurin tak pandai. peace ^^

okelah. then klik save template. kalau ada masalah, bg tau dekat shoutmix atau fesbukk nurin k.

credit to : hafizah

kadang kadang nurin sendiri tak tahu macam mana nak ikut toturial yg nurin buat. HAHA



Older Post | Newer Post